Ferrari's bovenaan in Frankrijk, Verstappen volgt

Op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen afgewerkt voor de Grand Prix van Frankrijk in de Formule 1. Ferrari staat er weer bijzonder goed op, Max Verstappen was in de trainingen de enige uitdager.

In de eerste training had Charles Leclerc aanvankelijk met turboproblemen te maken, maar die werden verholpen en in het vervolg was de Monegask erg snel. Verstappen bleef met de Red Bull wel in de buurt: hij gaf 0,091 seconden toe, terwijl Leclerc's teamgenoot Carlos Sainz op 0,338 seconden stond. George Russell volgde al op bijna een seconde en de andere Mercedes werd door Nyck de Vries naar plek negen gereden.

Leclerc ging ook in de tweede training prima, maar Sainz deed het nog een stuk beter: hij was 0,101 seconden sneller, maar krijgt wel een gridstraf van zeker tien plekken voor het vervangen van een onderdeel van de motor. Achter Leclerc stond Verstappen, die met 0,550 seconden flink wat verloor, en verder stonden alleen de Mercedessen van Russell en Hamilton binnen een seconde van Sainz.

Zaterdag begint men om 13.00 uur aan de derde en laatste vrije training, om 16.00 uur start de kwalificatie. Alle uitslagen zijn hier te vinden.