Eindelijk eerste GP-zege Sasaki in Assen

De Grand Prix van Nederland in de motorsport is zondag op spectaculaire wijze afgetrapt. De jongelingen in de Moto3 openden de racedag en dat werd een heerlijk spektakel tot en met de allerlaatste ronde.

Ayumu Sasaki vertrok vanaf poleposition, met Tatsuki Suzuki en Izan Guevara ook nog op de eerste rij en David Muñoz, Dennis Foggia en Jaume Masia op rij twee. Na de uiteraard lekker chaotische openingsfase had Guevara de leiding in handen, voor Sasaki, Muñoz, Suzuki, Augusto Fernandez, Masia en Foggia.

In de ronden na de start had Guevara de leiding stevig in handen, Suzuki, Sasaki en Muñoz volgden en Foggia moest in elk geval even afhaken: hij kreeg een longlappenalty wegens het afsnijden van de GT-bocht. Hij knokte zich wel weer terug, maar vijf ronden voor het einde schoof hij bij het insturen van de GT-bocht onderuit.

Met de slotfase in aantocht en acht man in de kopgroep deed Sasaki een eerste poging bij Guevara, die dat wel pareerde. Bij het ingaan van de slotronde nam Sasaki de leiding over en ook Suzuki en Masia gingen erlangs. In de slotronde schoof Muñoz onderuit en nam hij Masia én John McPhee mee; Sasaki pakte de winst, voor Guevara en WK-leider Sergio Garcia, met Suzuki op vier.