Bokser Bivol verslaat grootheid Canelo in wereldtitelgevecht

In de T-Mobile Arena in Las Vegas werd zaterdagavond flink geknokt in de boksring: Dmitry Bivol (19-0) nam het op tegen SaulAlvarez (57-1), met als inzet Bivol's WBA Super-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg).

Canelo heeft alle wereldtitels in het supermiddengewicht (-76,2kg) in handen en wilde er een schepje bovenop doen door Bivol te ontkronen. De Rus is al sinds 2017 de ongeslagen koning bij de WBA en mocht zijn titel voor de achtste keer verdedigen tegen de Mexicaan, door velen gezien als 's werelds beste bokser en alleen in 2013 eens verslagen door Floyd Mayweather.

De beide heren begonnen niet verkeerd aan het gevecht, dat redelijk gelijk op ging. Naarmate de ronden voorbij gingen kwam het echter steeds meer in handen van Bivol terecht, die de controle alsmaar meer in handen nam. Canelo probeerde wat hij kon, maar raakte steeds meer uitgeput en kon in de slotfase nauwelijks nog wat inbrengen tegen de Rus, een natuurlijke lichtzwaargewicht.

Een paar rake klappen hier en daar leverden Canelo nog wat gewonnen ronden op, maar de drie juryleden waren het na afloop allemaal met elkaar eens: Bivol won met 115-113 en maakte de verrassing volledig verdiend compleet.