Alonso wil blijven: "Voel mij beter dan de rest"

Ondanks dat hij al 40 lentes jong is, en daarmee de oudste coureur op de grid, ziet Fernando Alonso zichzelf niet op korte termijn uit de Formule 1 verdwijnen. De Alpine-coureur stroomt zoals gewoonlijk over van het zelfvertrouwen en is gemotiveerd om te blijven racen want hij voelt zich nog steeds beter dan de rest. 

Met een schamele twee punten staat de Spanjaard vijftiende in het klassement versus teamgenoot Esteban Ocon met twintig punten en een negende plek. Hoewel de resultaten anders doen vermoeden, lijkt het met de snelheid van Alonso wel snor te zitten en wordt zijn seizoen tot op heden gekenmerkt door pech en uitvalbeurten. Ondanks de tegenslagen blijft de tweevoudig wereldkampioen gemotiveerd: "Simpelweg omdat ik mij beter voel dan de rest. Ik ben nog steeds goed genoeg en ik hou van het racen".

Hoewel iedere coureur een houdbaarheidsdatum kent, en Alonso ook niet bepaald meer de jongste is, is hij zich wel degelijk bewust van het feit dat ooit een einde aan zijn lange F1-carrière zal komen: "Wanneer ik merk dat iemand mij verslaat op pure snelheid, of wanneer ik niet meer goed in starten ben, het voorbereiden van de wagen, of mijn teamgenoot een seconde sneller is en ik het niet meer kan bijbenen, dan moet ik gaan nadenken. Wellicht moet ik dan toegeven dat het genoeg is geweest en het tijd is voor iets anders"

Voor de Spanjaard lijkt een pensioen in ieder geval nog niet aan de orde en hoeft F2-kampioen Oscar Piastri dus waarschijnlijk niet op een plek bij Alpine te rekenen. Alonso sprak eerder uit zijn contract met nog twee seizoenen te willen verlengen en gaf aan de gesprekken over zijn toekomst waarschijnlijk in de zomer met het team te gaan bespreken.

Alonso ziet zichzelf nog niet vertrekken uit de F1 (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Alonso ziet zichzelf nog niet vertrekken uit de F1 (Getty Images / Red Bull Content Pool)