Door Bruls gesloten restaurant mag open en gaat controleren op de QR-pas

De gemeente Nijmegen en de eigenaar van Restaurant Moeke in Nijmegen staan vandaag tegenover elkaar in een kort geding dat is aangespannen door de gedupeerde horecaondernemer. Inzet: heropening van het restaurant dat gisteravond door de gemeente Nijmegen werd gesloten vanwege het overtreden van de coronaregels. Zo meldt de Gelderlander.

Update 15.10 uur: Burgemeester Bruls trekt het sluitingsbevel van restaurant 'Moeke' in. Het restaurant heeft met de gemeente Nijmegen afgesproken te gaan controleren op het Coronatoegangsbewijs. De advocaat lijkt echter nog niet tevreden en wil dat het door Bruls ingetrokken besluit door de voorzieningenrechter met terugwerkende kracht geschorst wordt. Twistpunt is of Nijmegen restaurant Moeke wel zomaar mocht sluiten door te wijzen op een acuut gevaar voor de volksgezondheid.

De rechter vindt het mooi geweest voor vandaag, het restaurant mag weer open dus is een spoeduitspraak vandaag niet meer nodig. Hij gaat zich verder in de zaak verdiepen en zal binnen een week zijn oordeel vellen over de openstaande vraag.

Eerdere berichtgeving:
Inzet van het kort geding is een directe opening van restaurant Moeke. Het lijkt erop dat de rechter aanstuurt op een eenvoudige oplossing, namelijk dat het restaurant wel de coronatoegangsbewijzen gaat controleren. Dan kan de sluiting door de burgemeester Bruls heroverwogen worden.

De rechtzaak is nu geschorst tot 15 uur. Op de Gelderlander wordt een liveverslag getwitterd.