PlayStation koopt Nederlands gamebedrijf Nixxes

PlayStation Studios (eind)baas Hermen Hulst heeft via Twitter bekendgemaakt dat het Nederlandse Nixxes zich vanaf heden tot de immer groeiende familie van PlayStation Studios mag voegen. Nixxes is niet heel bekend bij het brede publiek, ze zijn vooral gespecialiseerd in het porten van bestaande games naar andere platforms, met name PC.

Nixxes was onder andere verantwoordelijk voor de PC-versies van verschillende recente Tomb Raider-games en Deus Ex: Mankind Divided. Ook hebben ze een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van Marvel's Avengers. In een andere tweet geeft Hulst te kennen dat in zijn tijd bij Guerillla Games hij al veel heeft gehad aan de support van Nixxes bij het op tijd uitbrengen van Killzone Shadowfall.

Sony is net als Microsoft druk bezig met het opkopen van ontwikkelaars en andere gamebedrijven voor zijn game-divisie. Recent nog kocht Sony de Finse studio Housemarque en er gaan hardnekkige geruchten dat Bluepoint Studios, bekend van de recente Demon's Souls-remake, de volgende is. Microsoft kocht op zijn beurt recent nog het gigantische Zenimax Studios, eigenaar van onder andere Bethesda Game Studios en Arkane Studios.