Uruguay na eerste zege naar achtste finales Copa América

Uruguay heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Copa América. In het Braziliaanse Cuiabá werd Bolivia met 2-0 verslagen door de ploeg van bondscoach Oscar Tabarez, dat probeert om het record van vijftien titels aan te scherpen.

Tegen Bolivia domineerde Uruguay, maar pas kort voor rust leverde dat een goal op en het was nog een eigen goal ook: Jairo Quinteros verschalkte zijn eigen doelman. Diep in de tweede helft bracht Edinson Cavani de eindstand op de borden, nadat eerder van Argentinië werd verloren (0-1) en tegen Chili gelijk werd gespeeld (1-1).

Paraguay speelde in Brasilia tegen het al geplaatste Chili en kwam na een goed half uur op een 1-0 voorsprong dankzij Braian Samudio. Een klein kwartier na rust werkte Miguel Almiron een penalty binnen, waarmee Paraguay op 2-0 kwam. Dat bleek de eindstand en dus is ook Paraguay door, terwijl Bolivia is uitgeschakeld, met nog één wedstrijd te gaan.