Mortara pakt overtuigende Formule E-zege en passeert Frijns in titelstrijd

Op het circuit van Puebla in Mexico is zondagavond de tweede Formule E-race van het weekeinde aldaar verreden. Er werd weer prima geknokt, hoewel daar in dit geval wat minder sprake van was in de slotfase, met name wat betreft de voorste posities.

Poleposition was voor Oliver Rowland, met Pascal Wehrlein naast zich en Edoardo Mortara en Jean-Eric Vergne op de tweede rij - Nyck de Vries en kampioenschapsleider Robin Frijns vertrokken als 19e en 21e. Mortara kwam bij de start langs Wehrlein, Jake Dennis nam Vergne te grazen.

Rowland was vrij snel de eerste van de voorste mannen die de Attack Mode pakte, wat de hele reeks opende. Mortara reed daarbij naar de leiding, voor Rowland, terwijl hij genoeg voorsprong had om zonder schade zijn tweede Attack Mode te activeren en vervolgens zijn voorsprong uit te breiden.

Wehrlein sloot zijn tweede en laatste Attack Mode af op de derde plek, voor Nick Cassidy, en ging minder dan twintig minuten voor het einde langs Rowland naar plek twee. Cassidy kwam in de slotfase ook langs Rowland, die een vergeefse poging deed om zijn podiumplek terug te pakken.

Mortara reed ondertussen overtuigend naar een knappe zege, voor Wehrlein en Cassidy. Frijns finishte op een keurige elfde plek, De Vries werd door Lucas di Grassi de race uit gebeukt.

Mortara neemt met zijn zege de leiding in het kampioenschap over van Frijns, terwijl De Vries inmiddels weg is gezakt van de tweede naar de zesde plek.