Ritzege Bettiol, peloton doet het rustig aan

Alberto Bettiol heeft de achttiende etappe in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. Na 231 kilometer koersen, de langste rit deze Giro, kwam de Italiaan solo over de meet. Egan Bernal behield het roze.

Vanaf de start was het weer dringen geblazen met renners die probeerden in de vlucht van de dag te zitten. Een grote groep van zo'n 23 man wist een gaatje te slaan. Het peloton wilde ze echter niet met slag en stoot laten gaan en hun maximale voorsprong was lange tijd 25 tellen. Uit het peloton probeerden nog meer renners de aansluiting te maken bij de kopgroep. Uiteindelijk kreeg de kopgroep alsnog alle ruimte en hun voorsprong liep al gauw op. Hun maximale voorsprong was boven het kwartier.

De finale van de etappe was heuvelachtig, bestaande uit vier korte klimmetjes. Het was Battistella die uit de kopgroep demarreerde en Zana wist bij hem aan te sluiten. Ze werden even later echter weer gegrepen. Cavagna was de volgende die het probeerde en hij kreeg een groter gaatje. Vijftien kilometer voor de finish was het verschil een halve minuut.

Bettiol ging alleen in de achtervolging op Cavagna en het verschil liep terug. Bettiol wist Cavagna bij te halen van wie het beste er vanaf was en hem achter te laten. De Italiaan liet zich niet meer terugpakken en kwam solo over de meet. Het peloton deed het rustig aan vandaag en kwam op bijna 25 minuten van de ritwinnaar over de finish.