Overwatch 2 gooit PvP op de schop

Tijdens een developer livestream van Overwatch 2 heeft Blizzard de meest ingrijpende wijziging voor Overwatch aangekondigd. De PvP van de game wordt nu nog gespeeld in een 6v6-format, maar dat wordt teruggebracht naar 5v5.

Dit betekent concreet dat er in Overwatch 2 gespeeld wordt met één Tank, twee DPS en twee Healers. Uiteraard worden veel heroes hierop aangepast. Tanks krijgen meer weerstand tegen Crowd Control-effecten (CC), CC wordt in het algemeen teruggedrongen en ook abilities worden aangepast. Er zijn zelfs heroes, zoals Bastion en Orisa, die een complete rework krijgen.

Ook heeft Blizzard een nieuwe map aangekondigd. Deze vindt plaats in Monte Carlo, waarin je een F1-wagen naar de finish moet begeleiden. Naast de nieuwe modus 'Push' werkt het team ook aan nog een nieuwe modus en is definitief besloten dat Control (beter bekend als 2CP) niet meer terugkeert in Overwatch 2.

Alle aankondigingen en gameplay kun je in de stream hieronder bekijken. Een release date is nog niet bekend voor Overwatch 2.