Dagzege Dombrowski,roze De Marchi in Giro

De vierde etappe in de Giro d'Italia is gewonnen door de Amerikaan Joe Dombrowski. Dombrowski was zijn medevluchter Alessandro De Marchi te snel af, maar die mag morgen wel de roze leiderstrui aan.

Het duo maakte deel uit van een grote kopgroep van 25 man die al vroeg in de koers was weggereden uit het peloton. Waarschijnlijk hadden de renners in het peloton weinig zin om ze koste wat het koste terug te halen vanwege de regen. Het was dan ook al snel duidelijk dat de etappewinnaar voorin zat.

Taaramäe,ploegmaat Hermans en de Deen Juul-Jensen sprongen in de afdaling van de eerste van drie cols weg uit de kopgroep. Hermans moest echter op de tweede klim lossen. Op de slotklim was de koek ook op voor de andere twee, waarna De Marchi en Dombrowski hen voorbij gingen en uitmaakten wie van de twee er met de ritzege vandoor ging.

In de groep met de favorieten werden er ook al wat stootjes uitgedeeld mede door de ploeg van Bahrein. Hierdoor konden weinig volgen. Zo verloren Yates en Evenepoel elf tellen op hun concurrenten en was het verlies voor Bennett en Almeida groter.