FOK! Wat een weer: saai maar zonnig

weerbanner (Foto: FOK.nl)

De ochtend begint met brede opklaringen en vooral in het midden en westen komen enkele mistbanken voor. Verder is het aanvankelijk koud met temperaturen die uiteenlopen van -3°C plaatselijk in brede opklaringen tot ca 5°C op de Wadden. Er komen flinke perioden met zon, maar vooral in het noorden, midden en oosten drijven ook enkele wolkenvelden over. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het Waddengebied tot plaatselijk 15°C in het zuiden, bij een zwakke tot matige noordelijke wind.

Ook in de nacht naar zaterdag zijn er vooral in het noorden wolkenvelden, elders is wat sluierbewolking aanwezig. Opnieuw kan een mistbank ontstaan. De wind varieert van noordwest in het noorden naar noordoost in het zuiden en is overwegend zwak. De minimumtemperatuur ligt in opklaringen plaatselijk rond -2°C, onder bewolking wordt het een graad of 4.

Zaterdag overdag lost een eventuele mistbank snel op. Er zijn verspreid over het land wolkenvelden maar ook perioden met zon. In de ochtend kan er in het noorden en oosten plaatselijk wat lichte motregen vallen. De wind wordt noord tot noordoost en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind later vrij krachtig. De middagtemperatuur komt in het zuiden rond de 13°C uit, in het uiterste noorden blijft deze bij een graad of 9 steken. (Bron: KNMI)

Mooi zonnetje boven de A8 (Foto: Rob)
Mooi zonnetje boven de A8 (Foto: Rob)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.