'EMA keurt op 11 maart coronavaccin Janssen goed’

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) keurt op 11 maart het coronavaccin van de Leidse farmaceut Janssen goed, zeggen bronnen binnen de Europese Unie tegen persbureau Bloomberg. Volgens een van de EU-medewerkers is het EMA ook in gesprek over het goedkeuren van het Russische vaccin Spoetnik-V.

De Europese Commissie liet donderdag weten dat het vaccin van Janssen vanaf april geleverd wordt in de EU. De EU heeft afspraken met de farmaceut om 200 miljoen doses te kopen, met een optie voor nog eens 200 miljoen. Meer hierover in Skipr.

De Europese Commissie zei donderdag dat het Janssen-vaccin al in april binnen de Europese Unie (EU) kan worden afgeleverd. De EU heeft overeenkomsten gesloten met het bedrijf voor de aankoop van 200 miljoen doses, met een optie voor nog eens 200 miljoen.

De Verenigde Staten zullen naar verwachting vrijdag het vaccin van Janssen goedkeuren. Dit zou voor de EU en de Verenigde Staten het vierde goedgekeurde vaccin tegen Covid-19 zijn, na die van Pfizer / BioNTech, Moderna en AstraZeneca.

De Duitse en Amerikaanse vaccins CureVac en Novavax wachten ook op de Europese handelsvergunning van de EMA. Als er positieve resultaten worden gevonden, is CureVac van plan om voor de zomer te gaan leveren aan Europese lidstaten.