World Cup-dubbel voor mogulskiŽr Kingsbury

Freestyleskiër Mikael Kingsbury heeft na het missen van de wedstrijden in Ruka en Idre Fjäll een succesvol begin gemaakt aan zijn seizoen. De grootheid op de moguls won in het Amerikaanse Deer Valley de wedstrijd op de moguls en de dual moguls.

Moguls mannen
In de finale kwam Kingsbury tot 88,10 punten, net voldoende om het te winnen van de Fransman Benjamin Cavet en diens 86,25 punten. Het podium werd gecompleteerd door de Australiër Matt Graham (84,44 punten).

Dual moguls mannen
Kingsbury en Graham ontmoetten elkaar vrijdagavond in de finale van de dual moguls en daarin bleek de Canadees - die op dezelfde locatie in 2019 de WK-dubbel pakte - net een maatje te groot. Cavet pakte een tweede podiumplek door het in de kleine finale te winnen van Kosuke Sugimoto uit Japan.

Moguls vrouwen
Zoals wel vaker het geval is ging de winst naar Frankrijk: Perrine Laffont was met 83,23 punten weer een klasse apart en liet Anri Kawamura achter zich. De Japanse scoorde 80,94 punten en pakte zo op haar 16e al haar vierde podiumplek, voor de 79,55 punten van landgenote Kisara Sumiyoshi.

Dual moguls vrouwen
Dit keer werd het een volledig Amerikaans feest, met een eerste overwinning en zelfs een eerste podiumplek voor de 16-jarige Kai Owens. De tiener klopte haar landgenote Hannah Soar, terwijl Tess Johnson in de kleine finale afrekende met Yulia Galysheva uit Kazachstan en zo voor een volledig thuispodium zorgde.