Uitslag VVV - Vitesse

Vitesse heeft voor het eerst in 2021 punten verspeeld. In Venlo won VVV met 4-1 dankzij vier treffers van de Griek Georgios Giakoumakis, die zijn seizoentotaal bracht op twintig goals. Door de zege is VVV nog altijd ongeslagen in 2021,

Na een kwartier spelen kwam VVV verdiend op voorsprong via Giakoumakis. De Griekse spits had tien minuten eerder nog een kans gemist, maar uit een corner kopte hij raak. Ook de 2-0 kwam op naam van Giakoumakis na een nieuwe assist van Zinedine Machach.

Voor rust maakte Giakoumakis ook de 3-0. De Griekse spits werd op rechts aangespeeld en wilde een voorzet te geven, maar hij raakte de bal verkeerd, waarna de bal over Vitesse-doelman Remko Pasveer heen ging. Voor Giakoumakis was het zijn derde hattrick van het seizoen.

Na rust kwam Vitesse beter voor de dag. Oussama Tannane was twee keer dicht bij de 3-1, maar tot tweemaal toe raakte hij de lat. Toch maakte Vitesse de 3-1 via Armando Broja. Vitesse ging op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg daar ook kansen voor via onder meer de ingevallen Idrissa Touré. Tannane was ook nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar het was VVV dat scoorde. Opnieuw mocht Giakoumakis juichen na een nieuwe kopgoal.

VVV-Venlo

4 - 1

Vitesse

 16' Giakoumakis
 28' Giakoumakis
 43' Giakoumakis
 79' Giakoumakis
   60' Broja
 
 Gele kaart: V.v.Crooy, (VVV-Venlo), Broja, (Vitesse)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 0
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Kirschbaum
Pachonik
Gelmi
Da Graca
Guwara
Donis (Swinkels/52)
Post
Linthorst
Machach (Hunte/78)
Giakoumakis (Arias/82)
V.v.Crooy
  Pasveer
Doekhi
Bazoer
Rasmussen
Dasa
Bruns (Broja/46)
Tannane
Bero (Touré/46)
Wittek
Darfalou
Openda (Ohio/85)