Biatleet Loginov boekt indrukwekkende zege

In het Italiaanse Antholz heeft biatleet Alexander Loginov een indrukwekkende overwinning bij kunnen schrijven. De Rus won vrijdag de invididuele wedstrijd over twintig kilometer op de plek waar hij vorig seizoen de wereldtitel op de sprint veroverde.

Loginov maakte grote indruk op de schietbaan en bleef maar raken: uiteindelijk gingen alle twintig schijven omver en gecombineerd met zijn snelheid op de ski's was er nauwelijks een houden aan. Johannes Thingnes Bø had het kunnen doen, maar de Noorse World Cup-leider ging bij de laatste schietbeurt twee keer de mist in - na al twee eerdere missers - en werd tiende op 1:56 minuten.

Plek twee was alsnog voor een Noor en wel voor dé sensatie van het seizoen: Sturla Holm Lægreid schoot 0+1+1+0 en wist alsnog nipt binnen een minuut van Loginov te eindigen. De derde plek ging met 0+0+1+1 op 1:10 minuten naar Quentin Fillon Maillet uit Frankrijk, die daarmee de eindelijk goed schietende Italiaan Lukas Hofer (1+1+0+0) welgeteld één tiende van een seconde voor wist te blijven.

Op nog eens twee tienden van Hofer was er een vijfde plek voor de foutloze Oekraïner Anton Dudchenko, met grote afstand zijn beste resultaat ooit. Florent Claude (1+1+1+0) werd op de 49e plek de beste Belg, Thierry Langer begon indrukwekkend, maar gaf het daarna uit handen: 0+0+3+2 en een 70e plek. Pjotr Dielen (1+3+1+0) eindigde tot slot als 96e.