Ben Saddik zegt gevecht tegen Verhoeven af; Glory zet viermanstoernooi op

Dinsdagavond zegde de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik zijn gevecht tegen Rico Verhoeven af. Tien dagen voor het titelgevecht in het zwaargewicht zorgde een rugblessure ervoor dat kampioen Verhoeven opeens zonder tegenstander staat.

Kickboksorganisatie Glory heeft echter razendsnel geschakeld en een spectaculair viermanstoernooi voor elkaar gekregen, waarin naast Verhoeven ook Hesdy Gerges, Tarik Khbabez en Levi Rigters aan meedoen. De vier zwaargewichten vechten niet om de kampioensgordel van Verhoeven, maar om de snel verzonnen eretitel 'Heavyweight Tournament World Champion'.

Lees ook: Rico vs Jamal 3: Glory pakt uit met grootse vechtsportavond

Verrassende deelnemer is de Amsterdammer Hesdy Gerges, een ietwat aan lager wal geraakte kickbokser die vooral via sociale media zijn plek tegen Verhoeven wilde veiligstellen. Als veroordeeld drugssmokkelaar en zelfverklaard dopinggebruiker zou Gerges niet als rolmodel mogen fungeren, zou je haast willen zeggen.

Khbabez en Rigters zijn echter twee kickboksers van andere orde. De toekomst van het kickboksen staan als eerste tegenover elkaar, waarna de winnaar in de finale tegen de winnaar van de partij tussen Verhoeven en Gerges mag.

Voor Glory-debutant Khbabez is dit overigens een mooie oplossing aangezien zijn tegenstander, Antonio Plazibat, al eerder geblesseerd afzegde. Rigters, die bij concurrent Enfusion furore maakte, sloeg zich in december door een viermanstoernooi waarbij hij zijn beide tegenstanders KO wist te slaan en is voor de fans de gedroomde tegenstander van Verhoeven.

Kickboksavond GLORY 77 wordt zaterdag 30 januari gehouden en is beschikbaar via pay-per-view. In Nederland is het eerste Glory-evenement van 2021 exclusief te zien via de website van Spike TV of Glory voor 19,99 euro.

Wil je meepraten over Glory of over kickboksen in het algemeen, dan kan je dat hier op FOK! doen!