Schansspringer Granerud wint weer en vergroot voorsprong in World Cup

Schansspringer Halvor Egner Granerud heeft zijn zesde World Cup-zege van de winter te pakken. De Noor was de beste in de tweede wedstrijd in Titisee-Neustadt in het Zwarte Woud.

De Noren maakten indruk in de eerste ronde: World Cup-leider Halvor Egner Granerud sprong naar de leiding, Daniel André Tande volgde. Granerud's achtervolger in de World Cup, de Duitser Markus Eisenbichler, kwam tot de derde plek, voor de Oostenrijker Stefan Kraft. Marius Lindvik uit Noorwegen deed ook nog mee, net als de Polen Dawid Kubacki en Jakub Wolny en de Japanner Ryoyu Kobayashi.

Kobayashi verdedigde zijn plek in de tweede ronde, Wolny leverde twee plekken in. De 'sprongsterke' Kubacki nam overtuigend de leiding in handen, Lindvik ging er nipt overheen en Kraft stootte hem dan weer van plek één. Eisenbichler viel met een matige landing een plekje terug, maar Tande verdedigde zijn positie in de top-2. Granerud sprong als laatste en deed dat uitstekend: hij pakte de overwinning, alweer de zesde uit zijn carrière én van dit seizoen.