Stegeman na het seizoen weg bij PEC Zwolle

John Stegeman vertrekt deze zomer als trainer van PEC Zwolle. Dat is het resultaat van de evaluatie die deze week heeft plaatsgevonden tussen de directie en trainer. Stegeman staat sinds de zomer van 2019 aan het roer van de club, die momenteel elfde staat in de eredivisie.

De club staat netjes elfde in de Eredivisie, toch is de clubleiding van mening dat er meer rendement uit het afgelopen half jaar gehaald had kunnen worden. Vanuit de spelersgroep, technische staf en directie bestaat wel de nadrukkelijke wens om het seizoen met elkaar af te maken, zo laat technisch manager Mike Willems weten. Er zat nog een optie in het aflopende contract met Stegeman, maar daar wordt dus geen gebruik van gemaakt. 

Stegeman, bezig aan zijn tweede seizoen in Zwolle, respecteert het besluit van PEC en heeft zijn focus op de tweede seizoenshelft gericht. Die begint de club op 9 januari met een thuiswedstrijd tegen AZ. "Het gaat erom zo goed als mogelijk te presteren en de stijgende lijn qua spel meer om te zetten in resultaat en punten", reageert Stegeman. "Ik wil mijn tijd bij PEC zo positief mogelijk afsluiten en daar ga ik samen met de mensen om mij heen de komende maanden dan ook keihard voor werken."

Stegeman begon zijn carrière als hoofdtrainer bij Heracles Almelo, waar hij van 2014 tot 2018 als eindverantwoordelijke voor de groep stond. Daarna vertrok de Epenaar naar eerstedivisionist Go Ahead Eagles, waarmee hij tijdens de nacompetitie nipt promotie naar de Eredivisie misliep.