WK darts: Clemens stuurt na decider titelverdediger Wright naar huis

Er komt een andere wereldkampioen op het wereldkampioenschap darts. Titelverdediger Peter Wright is zondag verrassend uitgeschakeld in de derde ronde. De Schot moest in een thriller zijn meerdere erkennen in de Duitser Gabriel Clemens. Het werd 4-3 in sets. 

Wright won nog overtuigend de eerste set, maar daarna leek het volledig mis te gaan. Qua scores ging het nog prima, maar hij miste opeens ontzettend veel dubbels en pakte daardoor slechts één van de daaropvolgende acht legs. De Schot had nog geluk dat Clemens bij een 2-0-voorsprong in de derde set twee setdarts liet liggen.

Op dat moment liet Wright wel zijn klasse zien. De titelverdediger trok de derde set alsnog naar zich toe met een twee fraaie finishes van 98 en 120 in de laatste twee legs, maar verspeelde in de vijfde set uit het niets een 2-0-voorsprong. Clemens gooide een mooie 124-finish uit op 2-2, waardoor de Duitser 3-2 voor kwam.

Wright forceerde nog wel een zevende set, maar op 1-1 miste hij twee pijlen voor een break. Clemens hield vol en mocht op 2-2 zelf proberen het uit te gooien. De Duitser hield zijn zenuwen in bedrang en zorgde voor de grootste stunt op dit WK. Het is voor het eerst dat een Duitser bij de laatste zestien staat op het WK.