Grease-prequel Summer Lovin' scoort regisseur

Filmstudio Paramount Pictures neemt regisseur Brett Haley aan voor de film Summer Lovin', de prequel op hitmusicalfilm Grease. Dit laat Deadline vandaag weten.

De film is het eerste, grote project van Haley, die zich eerder heeft gewaagd aan enkele indiefilms en streamingprojecten. Naast Haley is Leah McKendrick verantwoordelijk voor het scenario. Een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Summer Lovin' is een prequel op de enorm succesvolle film Grease uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John. Hier maken wij kennis met respectievelijk Danny en Sandy, die tussen vele bekende en iconische liedjes door elkaar de liefde verklaren en de soms moeilijke relatie met elkaar versterken. De prequel is gebaseerd op een van de liedjes uit de film genaamd Summer Nights. Hierin zingen Danny en Sandy hoe zij elkaar hebben ontmoet en hoe deze ontmoeting verder verliep. 

De filmstudio heeft grote plannen met Grease: volgens bronnen is de planning om na eventueel succes van Summer Lovin' de franchise van de films uit te breiden. In welk opzicht dit precies gaat gebeuren is nog niet bekend, maar veel slechter dan de 1981-film Grease 2 kan het niet gaan worden.

Summer Nights uit de film Grease (1978)