Geen marathons van Rotterdam en Eindhoven in 2020

De marathons van Rotterdam en Eindhoven gaan in 2020 definitief niet door. Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het niet mogelijk om de evenementen op de gewenste manier te organiseren.

De marathon van Rotterdam zou oorspronkelijk op 5 april gehouden worden maar vanwege het coronavirus was de belangrijkste marathon van Nederland al verplaatst naar 25 oktober. Ook op die datum gaat het evenement nu dus niet door.

“Het is een bittere pil en zuur voor iedereen die zich zo had verheugd op onze jubileummarathon”, zegt organisator Mario Kadiks. “Maar het is buitengewoon moeilijk om een grote massa mensen met de nu geldende protocollen te beheersen. Denk alleen al aan de anderhalvemeterregel. En de volksgezondheid staat te allen tijde voorop.”

Ook de marathon van Eindhoven is om dezelfde reden afgelast. “Het is onder de huidige omstandigheden niet realistisch het marathonweekeinde op 10 en 11 oktober feestelijk en veilig te laten verlopen”, vertelt organisator Edgar de Veer aan Omroep Brabant. “Wij zijn tot het besluit gekomen in nauw overleg met de gemeente Eindhoven.”

Volgend jaar wordt de marathon van Rotterdam op 11 april gehouden. Eindhoven is 10 oktober aan de beurt. Bij beide evenementen blijven de startbewijzen die uitgegeven zijn voor de editie van dit jaar geldig.