F2-race wordt zinderende thriller op Hungaroring

De sprintrace in de Formule 2 op de Hungaroring heeft zondagochtend voor flink veel spanning gezorgd. Niet iedereen had dezelfde bandenstrategie in de race waar een pitstop níet verplicht is en dat zorgde voor een zinderende ontknoping.

Callum Ilott vertrok net als zaterdag van poleposition, nadat hij in die race als achtste eindigde. Hij had Louis Deletraz naast en Jehan Daruvala en Felipe Drugovich achter zich, maar sloeg gelijk een fors gat. Luca Ghiotto knokte zich naar plek twee, voor Deletraz, Nikita Mazepin, Dan Ticktum, Mick Schumacher en Robert Shwartzman, de winnaar van zaterdag - Drugovich kwam vreselijk slecht weg en lag al snel twintigste.

Ticktum zakte met een probleem snel terug, Schumacher kwam op gang en ging na zeven ronden voorbij Mazepin naar plek vier. Deletraz reed - in tegenstelling tot de mannen om hem heen - op zachte banden en kwam in de problemen: hij werd gepasseerd door Schumacher en Mazepin, waarna ook Shwartzman er voorbij ging en Deletraz een nieuw setje hardere banden kwam halen. Ilott reed zo halverwege nog voorop, Ghiotto reed er een paar tellen achter, Schumacher, Mazepin en Shwartzman zaten op een dikke tien seconden.

Een paar ronden later kwam Schumacher zijn banden inruilen voor nieuwe, zachte banden, wat Ilott elf ronden voor het einde ook deed, net als Shwartzman. Ghiotto bleef een stuk langer buiten en had met zeven ronden te gaan 25 seconden voorsprong op Giuliano Alesi - ook nog niet gestopt - en 31 seconden op Ilott, die zo'n vier seconden per rondje won. Schumacher, Deletraz en Schwartzman reden op hun nieuwere banden simpel langs Alesi in de strijd om plek drie, Ilott reed in rap tempo richting Ghiotto.

Het werd een zinderende slotfase, waarin Ilott zijn halve minuut achterstand met zeer rasse schreden verkleinde. Het was echter niet genoeg: Ghiotto hield precies stand - de race had geen bocht langer moeten duren - en kon een zege bijschrijven, voor Ilott en Schumacher, die Shwartzman achter zich hield.