Animal Crossing: New Horizons snelst verkopende game op Nintendo Switch

Dat Animal Crossing: New Horizons een groot succes is voor Nintendo zal niemand ontkennen. Maar de Japanse ontwikkelaar onderstreept het succes van de life-simulator nog eens extra tijdens zijn fiscale rapport voor het afgelopen kwartaal. De game heeft wereldwijd meer dan 13.41 miljoen kopieën verkocht tijdens de eerste zes weken van release.

Het gros van dat aantal - 11.77 miljoen - werd verkocht in de eerste elf dagen, van 20 maart tot 31 maart. Nintendo kan met grote zekerheid zeggen dat het een van de snelst verkopende games op de Nintendo Switch is: ter vergelijking, Nintendo vertelde eerder dat Pokémon Sword en Pokémon Shield een van de snelst verkopende games voor de Nintendo Switch was. De nieuwste generatie Pokémon-games verkocht "slechts" zes miljoen units tijdens het eerste weekend. 

Animal Crossing: New Horizons staat nu op plek zeven van best verkochte Switch-games, vlak achter de twee Pokémon - Let's go! games. Koploper is nog altijd Mario Kart 8 Deluxe. Nintendo zei tijdens een vergadering met investeerders dat er momenteel 27 games op de Switch zijn die meer dan een miljoen exemplaren hebben verkocht: 18 daarvan zijn komen van Nintendo zelf.

Ook onze eigen Kensuke was over New Horizons te spreken. Lees hier zijn review.

TomNook