Eredivisie en eerste divisie liggen stil tot 1 juni; amateurvoetbal dit seizoen ten einde

De eredivisie en eerste divisie liggen stil tot 1 juni. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd tijdens de persconferentie over de verlenging van de maatregelen wegens het coronavirus.

Daarnaast werd duidelijk dat wedstrijden in het betaalde voetbal zonder publiek alsnog óók vallen onder de evenementenregeling die tot 1 juni van kracht is.

De UEFA vergadert woensdag met alle aangesloten bonden, dus ook de KNVB, over het vervolg van de nationale en Europese competities en de situatie rond tot eind juni lopende spelerscontracten. . De uitkomsten van die vergadering zijn van belang voor de KNVB omdat ze zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities in Europa.

Amateurvoetbal

Ondertussen heeft de KNVB wel besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en de jeugd. De KNVB heeft bekendgemaakt dat de amateurtak dit seizoen geen eindstanden worden opgemaakt. Er komen dus geen kampioenen en er degradeert of promoveert ook niemand. De bekerkampioenschappen worden eveneens niet uitgespeeld.

"We kunnen vandaag vaststellen dat de competities niet meer op de gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop", meldt de KNVB.

"In tegenstelling tot bij de profs bestaat er voor de amateurs geen scenario de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door nu de knoop door te hakken willen we vooral duidelijkheid geven", zegt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee.