Command & Conquer Remastered valt 5 juni aan

Ter ere van de 25e verjaardag van Command & Conquer kondigde Electronic Arts de Command & Conquer Remastered Collection aan, een verzameling van de welbekende realtime strategiegames waar een hele generatie mee is opgegroeid. De collectie is vanaf 5 juni verkrijgbaar voor pc via Origin, Steam en als onderdeel van het Origin Access Premier-abonnement.

De collectie bestaat uit Command & Conquer: Tiberian Dawn, Command & Conquer: Red Alert plus de drie uitbreidingspakketten Covert Ops, Counterstrike en The Aftermath. EA heeft voor Command & Conquer Remastered Collection de studio Petroglyph ingeschakeld waar verschillende leden van het oorspronkelijke Westwood Studios-team werken.

De Command & Conquer Remastered Collection wordt ontwikkeld samen met de C&C-community, waar het project al in oktober 2018 werd aangekondigd om de community te peilen voor aanvang van de ontwikkeling. Al vanaf het begin is er een actieve communityraad bij het project betrokken die met ontwikkelingsteam samenwerkt. De titel bevat nieuwe graphics met ondersteuning voor 4K-resolutie en een soundtrack van meer dan zeven uur, geremasterd door de oorspronkelijke componist, Frank Klepacki. De community heeft geholpen om de verbeteringen aan de game vorm te geven via veelgevraagde functies als een verbeterde UI, bijgewerkte besturing en een mapeditor waarmee fans hun creaties kunnen laten zien. De multiplayer is opnieuw opgebouwd, voor ondersteuning een van moderne online ervaring, met aangepaste spellen, snelle 1-tegen-1-gevechten, matchmaking op basis van Elo-rating, klassementen, herhalingen en nog veel meer.

Pre-orders voor de digitale editie en de fysieke Collector's Editions van Command & Conquer Remastered Collection zijn nu mogelijk. Als je pre-ordert, krijg je:

  • Command & Conquer Remastered Collection (digitaal) - $19,99 USD - Alleen verkrijgbaar op Origin en Steam, en deze bevat de geremasterde versies van Tiberian Dawn en Red Alert, plus alle drie de uitbreidingspakketten (Covert Operations, Counterstrike en The Aftermath) en heel veel extra functies en verbeteringen.
  • Special Edition (fysiek) - $59.99 USD - Alleen verkrijgbaar bij Limited Run Games. Deze editie wordt geleverd in een grote tweedelige doos met reliëfdruk en bevat een code voor digitale download via Steam, een 16 GB USB-stick in de vorm van een Tiberium-kristal met daarop de geremasterde originele soundtrack (119 nummers, meer dan 7 uur muziek, inclusief het album "Frank Klepecki and the Tiberian Sons: Celebrating 25 Years of Command & Conquer"), een tweezijdige poster van 45 x 60 cm, vier factiepins, afdrukken van de tech tree (een voor elke factie) en een vel met factiestickers.
  • 25th Anniversary Edition (fysiek) - $149.99 USD - Alleen verkrijgbaar bij Limited Run Games. Deze editie bevat alles uit de Special Edition, plus een stevige doos met foliereliëfdruk, de geremasterde originele soundtrack op zes cd's, gesigneerd door Frank Klepacki, een artbook van meer dan 100 pagina's, vier factieëmblemen, omkeerbare beanie, metalen replica van de mammoth tank en beschilderde pvc-replica's met licht en geluid van de tesla coil en obelisk.