Groenewegen sprint naar nieuwe zege in Valencia

Dylan Groenewegen heeft na de openingsetappe ook de derde rit in de Ronde van Valencia gewonnen. De Nederlandse topsprinter van Jumbo-Visma was net zoals in rit één te snel voor Nederlands kampioen Fabio Jakobsen. In het algemeen klassement neemt Jack Haig de leiderstrui over van Tadej Pogacar.

Vroeg in de etappe wisten zes renners zich los te maken van het peloton en kregen ze een maximale voorsprong van drie minuten, waarna Jumbo-Visma samen met Deceuninck-Quick Step de achtervolging leidde. Het zorgde ervoor dat het verschil langzaam werd teruggebracht en met nog negen kilometer werden de vluchters ingerekend.

Even daarvoor was Groenewegen nog ten val gekomen, maar met behulp van zijn ploegmaten kwam de sprinter van Jumbo-Visma op tijd terug. In de slotkilometers probeerden Michal Kwiatkowski en Lawrence Naesen de massasprint te ontlopen, maar de ploegen van de sprinters lieten zich niet verrassen.

Iván García Cortina en Luka Mezgec gingen de sprint van ver aan. Groenewegen liet zich niet verrassen en sprintte naar de winst, al kwam Nederlands kampioen Jakobsen nog sterk opzetten. In het algemeen klassement neemt Jack Haig de leiderstrui over van Tadej Pogacar.