Onbedwingbare woede bij Marion uit Goirle

Marion uit Goirle is een beetje een gekkie. Een gezellige gekkie, dat wel. Vindt Marion. De rest niet. Man en kinderen zijn het huis al ontvlucht. Vanwege de gezelligheid die Marion in huis brengt. Leuk. Voor Marion.

Marion is namelijk iemand die altijd vooraan staat als de Albert Heijn weer eens prul uitdeelt. Marion is nog net geen klein kind die bij de dranghekken de wuppies uit je volle handen rukt, terwijl je met twee zware boodschappentassen en een krat pils de weg naar je fiets probeert te vinden tussen de bedeljugend.


Marion (Bron: Omroep Brabant) 

Marion heeft ze allemaal. En meer dan één van elk. Deze winter zijn het de gezellige winterhuisjes van de blauwe grootgrutter die Marion en masse mag afstoffen. Want Marion heeft ze allemaal. En meer dan één van elk. Ja, dat stond eerder ook al in de tekst, maar het is zo ge-zel-lig!! Marion dan he. Dat mag genoemd worden. Meerdere malen.

Dat begon ooit bij haar moeder, het 'zegelvrouwtje uit Goirle', die met een enorme woede Marion opvoedde. Deze moederlijke verzamelwoede heeft Marion nooit kunnen verwerken en nu doet zij het ook. Dat zie je vaker bij mishandeling, dat neem je mee. Suske en Wiske poppetjes, magneetjes en nu staan dus de Albert Heijnkersthuisjes overal verspreid in huis. Gezellig. Alle vijfenveertig.

De hele buurt komt intussen bij Marion huisjes ruilen. Mis je een huisje in je verzameling en heb je er zelf eentje dubbel, dan kan je naar het huis van Marion! Kan je ruilen! Gezellig!! Om de vijf minuten gaat de bel en staat er weer één of andere sippe Goirlenaar voor de deur met een miezerig huisje in de hand die ze, vaak zijn het vrouwen, wil ruilen voor bijvoorbeeld een Kerstboom. "Rijtjeshuisjes zijn ook in trek", zegt Marion dan plots ongevraagd.

Waar Marion haar man en kinderen zijn gebleven wordt niet duidelijk uit het verhaal van Omroep Brabant, maar hopelijk heeft hij het naar zijn zin. Ergens ver weg. Over hen gaat het verhaal echter niet, dat gaat namelijk over Marion die het te gezellig heeft om haar huisgenoten te missen.

"Ik heb het nog nooit zo gek meegemaakt", lacht ze breeduit, alsof ze de gedachten van uw redacteur kan lezen. "Dit is de grootste hype die ik tot nu toe, met welke spaaractie ook, heb meegemaakt."

En hup, daar gaat de bel.