Alphenaar lichtgewond bij schietincident Rotterdam

In de vroege zaterdagochtend, rond 04.15, belden meerdere getuigen 112 omdat ze een schot hadden gehoord op de kruising van de Pleinweg en de Verschoorstraat in Rotterdam. Agenten die er direct heengingen, troffen er een gewonde man. Hij was geraakt in zijn been. Volgens getuigen zou de mogelijke dader zijn weggerend in de richting van het Verschoorplein.

Volgens getuigen zou de verdachte een donkergetinte man zijn met een grijze joggingbroek, een zwarte jas en een capuchon over zijn hoofd. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Alphen aan den Rijn, is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht al snel weer naar huis.

Het onderzoeksteam is met hem en getuigen in gesprek om te achterhalen wat de aanleiding was voor het incident. Ook zijn er sporen veiliggesteld en wordt buurtonderzoek verricht. De politie is zoek naar getuigen en eventueel camerabeelden. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Beelden kunnen worden geupload via het tipformulier op de website.