FOK! Wat een weer: wederom mist en glad

Met name in het oosten van het land bevinden zich momenteel wolkenvelden, elders is er weinig bewolking. Met name in het zuiden is het nevelig en plaatselijk komen er mistbanken voor, die lokaal verkeersbelemmerend kunnen zijn. De mist kan zich in de loop van de ochtend noordwaarts uitbreiden, mogelijk tot aan het midden van het land in de middag. De mist zal voor een groot deel ook overgaan in nevel en laaghangende bewolking. Elders is vandaag geregeld de zon te zien, al drijven er soms ook wolkenvelden over. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in gebieden waar mist of laaghangende bewolking aanwezig blijft tot 8°C langs de noordwestkust. De wind draait naar zuidwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

In de avond en nacht naar woensdag breidt het gebied met laaghangende bewolking en nevel zich nog wat verder noordwaarts uit. Vooral in het zuidoosten zou zich opnieuw mist kunnen gaan vormen. Het uiterste noorden houdt waarschijnlijk enkele opklaringen. De minimumtemperatuur ligt in het midden en zuiden rond of iets boven het vriespunt, in het noorden blijft de temperatuur ruim boven nul. De wind is zwak tot matig uit een overwegend zuidwestelijke richting. In het noordelijk kustgebied is de wind af en toe vrij krachtig.

Woensdagochtend begint grijs met nevel en vooral in het zuiden ook mist. De mist zal op veel plaatsen overgaan in nevel en laaghangende bewolking. Het zuidoosten heeft in de middag de grootste kans op wat zon. In de avond is er op steeds meer plaatsen opnieuw sprake van mist. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +2°C in gebieden met nevel en laaghangende bewolking tot +5°C in het zuidoosten wanneer de zon er bij komt. In het noorden staat er een matige zuidwestenwind, in het zuiden staat er een zwakke zuidoostelijke wind. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

In Spanje ziet het er mooi uit. Dit is het meer bij La Viñuela. (Foto: Kroezel)
In Spanje ziet het er mooi uit. Dit is het meer bij La Viñuela. (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.