Almere City breekt per direct met trainer Molenaar

Almere City FC neemt per direct afscheid van trainer Robert Molenaar, zo meldt de club uit de Keuken Kampioen Divisie dinsdag. 'Tegenvallende resultaten, de manier van spelen en gebrek aan progressie liggen ten grondslag aan deze beslissing', zo geeft de club aan. Assistent-trainer Ole Tobiasen maakt het lopende seizoen als hoofdtrainer af. Molenaar werd aan het begin van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer van Almere City FC.

Zestien wedstrijden lang stond hij bij de club aan de zijlijn en daarin overlegde hij zes zeges, vier gelijke spelen en zes nederlagen. Met 22 punten en een doelsaldo van -2 staat Almere City FC momenteel op een elfde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Molenaar zette afgelopen zomer nog een krabbel onder een tweejarige deal in Flevoland, nadat hij eerder dit jaar was ontslagen bij Roda JC Kerkrade. De trainer presteerde echter slecht met Almere City, waardoor de club nu snel ingrijpt. De club geeft aan dat men door de promotie van Tobiasen op zoek gaat naar een nieuwe assistent.