Zwaargewicht Wilder slaat Ortiz kneiterhard knockout en verdedigt wereldtitel

Bokser Deontay Wilder is nog altijd de ongeslagen WBC-wereldkampioen in het zwaargewicht. De 34-jarige Amerikaan nam het zaterdagavond in Las Vegas op tegen de Cubaan Luis King Kong Ortiz (31-1) en sloeg snoeihard toe.

In de eerste ronden gebeurde er niet al te veel, maar Wilder (41-0, 40 KO's) leek het wellicht wel iets meer onder controle te hebben dan Ortiz (31-1, 26 KO's), die op zijn beurt dan weer wat meer rake tikken uitdeelde.

Richting de helft van het gevecht ging het tempo wat omhoog, waarbij met name Ortiz wat meer combinaties eruit gooide. Aan het einde van de zevende ronde zag Wilder zijn kans echter schoon: Ortiz liet zijn verdediging heel even hangen, The Bronze Bomber legde aan en haalde vernietigend uit. Een beduusde Ortiz stond nog wel op, maar een gevolg van het gevecht zat er echt niet meer in.

In het voorprogramma vocht Leo Santa Cruz (36-1, 19 KO's) tegen Miguel Flores (24-2, 12 KO's), met als inzet de WBA-superwereldtitel in het supervedergewicht (-59,0kg). Dat was niet echt een spektakel, maar na afloop werd Santa Cruz als winnaar aangewezen en dus pakte El Terremoto in zijn vierde gewichtsklasse een wereldtitel.

De 22-jarige Heartbreaker Brandon Figueroa (20-0, 15 KO's) nam het op tegen de Mexicaan Julio Ceja (32-4, 28 KO's), met als inzet zijn WBA-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg). De heren maakten er best een prima partij van, maar na afloop werd geen winnaar aangewezen: het werd een majority draw.

De ongeslagen en bijzonder getalenteerde Luis Nery (30-0, 24 KO's) zou het opnemen tegen Emmanuel Rodriguez (19-1, 12 KO's), die in mei verloor van Naoya Inoue. De inzet was de Silver-titel van de WBC in het bantamgewicht (-53,5kg), maar het gevecht ging niet door: Nery bleek bij de weging een halve kilo te zwaar, een nieuwe smet op zijn blazoen, nadat hij wegens een positief plasje al eens een wereldtitel in moest leveren, waarna hij bij zijn comeback ook al te zwaar was.

Wilder - Ortiz, met na 2:40 de knockout (Bron: YouTube)