MLB: Verlander gooit 200e strikeout in postseason

De honkballers van de Washington Nationals en Houston Astros hebben de tweede wedstrijd van de World Series achter de kiezen. Echt spannend werd het in Houston uiteindelijk niet: de Nationals domineerden de slotfase en wonnen ook het tweede duel.

In de tweede inning kon Astros-werper Justin Verlander even schitteren: hij gooide Victor Robles uit, de 200e strikeout uit zijn postseasoncarrière. Verlander is de eerste die dat voor elkaar krijgt in de MLB-geschiedenis, John Smoltz bleef tien jaar geleden steken op 199 stuks. Smoltz had er wel 209 innings voor nodig, tegen 182.2 voor Verlander.

Op dat moment stond het overigens al 2-2: Anthony Rendon had de Nationals op 0-2 gezet, Alex Bregman tekende met een homerun voor 2-2. Vijf innings lang was het vervolgens nog wél spannend, tot Kurt Suzuki in de zevende inning met een homerun voor 2-3 tekende. Het hek was van de dam en de Nationals sloegen er nog vijf runs bij in dezelfde inning.

Daar kwamen er nog vier bij in de volgende twee innings, waardoor de homerun van Martin Maldonado in de negende inning hooguit nog een beetje eer van de Astros kon redden: 3-13.

Wedstrijd drie staat vrijdagavond op het programma in Washington, met de eerste worp even na twee uur 's nachts Nederlandse tijd.

De hoogtepunten van de wedstrijd (Bron: YouTube)