WK rallycross krijgt zinderende ontknoping

Het wereldkampioenschap rallycross krijgt na de enorme dominantie van Johan Kristofferson een zinderende finale. Bij afwezigheid van de naar de WTCR overgestapte Zweed is het een bijzonder spannend seizoen, met nog één race te gaan.

Op het Bikernieku-circuit in het Letse Riga reden alle hoofdrolspelers zich zondag naar de finale: Peugeot-broers Timmy en Kevin Hansen en Audi-Noor Andreas Bakkerud. Ook de Fin Niclas Grönholm en de Rus Timur Timerzyanov (Hyundai) stonden in de finale, net als de Britse Audi-rijder Liam Doran.

In de finale crashte Timerzyanov bijna in de eerste bocht, terwijl Timmy Hansen de leiding pakte, voor Grönholm, Timerzyanov, Bakkerud, Kevin Hansen en Doran. De Rus besloot al vroeg de joker lap te incasseren, Grönholm deed dat niet veel later na een foutje van Bakkerud en kwam nog voor de deur van Kevin Hansen terecht.

Hansen jokerde zelf in de vierde ronde en behield zijn vierde plek, met alleen broer Timmy en Bakkerud die nog moesten jokeren. De Noor deed dat in de voorlaatste ronde en kwam achter Grönholm terecht, Timmy Hansen wachtte tot de laatste ronde en kwam ruimschoots als eerste de baan weer op, wat hem zijn vierde zege van het jaar opleverde.

Grönholm en Bakkerud completeerden het podium en door de derde plek van de Noor kon Hansen met één punt verschil de leiding in het WK overnemen. Bakkerud staat dus op één punt, broer Kevin volgt op acht punten.

De finale in Letland (Bron: YouTube)