'Sporting hakt knoop door en breekt met Keizer'

Marcel Keizer is geen trainer meer van Sporting Clube de Portugal, zo verzekeren diverse media uit Portugal dinsdagmiddag. Onder meer A Bola meldt dat het contract van de Nederlandse trainer bij de grootmacht uit Portugal 'in goed overleg' wordt ontbonden vanwege de teleurstellende resultaten en het mindere spel. Keizer lag nog tot medio 2021 vast bij de club.

De mogelijke breuk zal niet als een verrassing komen, aangezien RTP, de landelijke publieke televisie- en radiozender van Portugal, eerder op de dinsdag verzekerde dat de club uit Lissabon de continuïteit van de trainer wikt en weegt. Het bestuur van Sporting zou zich niet alleen zorgen maken over de wisselvallige resultaten van os Leoes.

Sporting had naar verluidt verwacht dat Keizer al attractief én efficiënt voetbal in het team zou hebben geïntroduceerd. Momenteel zou daar nog geen sprake van zijn. De strijd om de Portugese Super Cup werd met liefst 5-0 verloren van stadsgenoot Benfica. De eerste vier competitiewedstrijden resulteerden in zeven punten: twee zeges, een remise en een nederlaag.

Onder leiding van Keizer eindigde Sporting afgelopen seizoen als derde. De club uit Lissabon won wél de Taça da Liga en de Taça da Portugal, beide keren na strafschoppen tegen FC Porto. Na de interlandperiode wacht Sporting een uitduel met Boavista.

De club uit Lissabon speelt in de groepsfase van de Europa League tegen PSV, Rosenborg BK en LASK Linz.