Dringend advies om niet de stoep te gaan likken

Uit Nieuw-Zeeland is een opmerkelijk advies gekomen voor mannen die viagra maar wat gewoontjes vinden en liever de algen en schimmels uit de voegen van de stoep likken. De korstmos die in het Engels de sowieso al twijfelachtige benaming 'sexy pavement lichen' heeft zorgt naast een harde plasser namelijk ook voor wat minder prettige effecten.

De korstmos mag zich tegenwoordig scharen in het illustere rijtje van onder andere zeepaardjes, de schubben van termieteneters en tijgerpiemels als middel dat door Chinezen wordt gebruikt om het zaakje daar beneden weer aan het werk te krijgen. Omdat de handel ervan gewoon legaal is kun je het dan ook in groten getale kopen op de Chinese handelsplaats Alibaba.   

Maar voordat je gelijk wat potentieverhogend poeder gaat kopen is het wel even handig om even de ingrediëntenlijst te bekijken. Omdat de korstmos welig tiert op plekken aan de randen, voegen en naden van stoepen en straten komen er ook een aantal minder smaakvolle stoffen in. Denk hierbij aan arsenicum, kwik, cadmium en lood, gewoon de stoffen die je ook verwacht binnen te krijgen als je een hapje snelweg zou nemen dus.

Hoewel de korstmos, die naast zijn opvallende naam ook wel bekend staat als Xanthoparmelia scabrosa, een kleine hoeveelheid van de inhibitor PDE5 bevat die mogelijk kan bijdragen aan het verhelpen van een slappe penis is het niet aan te raden om te gebruiken vanwege de vele giftige stoffen die er in zitten. Daarbij komt ook nog dat het spul voornamelijk groeit op het zuidelijk halfrond en heeft het dus weinig zin om je tong als schoffel voor de stoeptegels in je straat te gebruiken.