Volledig Kawasaki-podium in World Superbikes-race Misano

Alvaro Bautista heeft zijn veertiende zege van het jaar binnen in het World Superbikes-kampioenschap. De Spaanse debutant was op het circuit van Misano veruit de beste in de superpolerace op zondagochtend. 's Middags volgt de tweede 'echte' race om 14:00 uur.

Vanaf poleposition pakte Jonathan Rea de leiding, Bautista - gestart als vijfde - ging al rap voorbij de van plek twee vertrokken Sandro Cortese, die Tom Sykes, Alex Lowes en de sterk vertrokken Toprak Razgatlioglu achter zich aan kreeg.

Na twee ronden vond Bautista het welletjes geweest en de Spanjaard zette zijn Ducati langs de Kawasaki van Rea. Daarachter was Lowes goed bezig: de Yamaha-coureur verschalkte BMW-rijder Sykes en nam vervolgens plek drie in handen, want de zo sterk rijdende Cortese schoof vanaf plek drie onderuit.

Ook wereldkampioen Rea ging met drie ronden te gaan onderuit, maar hij stapte wel snel genoeg weer op om op de zesde plek aan te sluiten. Voor Sykes was het in de slotronde klaar: hij reed op plek drie, maar zijn BMW gaf de geest. Bautista won ondertussen met grote overmacht, voor Lowes en Leon Haslam, die zo ineens het podium in handen kreeg.

Update 20.00 uur
Bautista pakte vanaf pole de leiding in de laatste race van het weekeinde, voor de Kawasaki's van Leon Haslam, Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu. Dat trio schoof in de tweede ronde een plekje door: Bautista schoof zijn Ducati tegen het asfalt. Onderling streden de Kawasaki's flink tegen elkaar en Razgatlioglu nam de eerste plek in handen.

Haslam moest richting de helft van de race afhaken en kreeg Marco Melandri in zijn nek hijgen, terwijl Razgatlioglu en Rea afstand namen. Melandri ging er vervolgens af en zakte ver terug, waardoor Lowes plek vier over kon nemen, voor de verrassend sterke Michael Ruben Rinaldi. Drie ronden voor het einde ging Rea voorbij aan zijn Turkse merkgenoot, die wel in de buurt bleef.

Rea wist Razgatlioglu van het lijf te houden en na afloop gaven de twee elkaar een welverdiende 'boks'. Haslam completeerde het volledige Kawasaki-podium, voor Lowes, Rinaldi en Sykes.