Spectaculaire downhillzege mountainbiker Pierron

Voor de liefhebbers van een stevig potje mountainbiken keren we nog even terug naar het weekeinde. Naar Fort William in Schotland om precies te zijn, want daar stond de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen op het programma op een lastige en vooral natte baan.

Het werd een Frans feestje in Schotland, met name dankzij Amaury Pierron. Vorig jaar won hij al in de Schotse bergen, dit keer reed hij de leidende tijd van de Australiër Troy Brosnan finaal aan puin. Bij de finish leek hij nog even vol over de kop te vliegen, maar Pierron hield de boel overeind en won met een tijd die 3,582 seconden sneller was dan Brosnan. Zijn landgenoot Loris Vergier pakte op 3,631 seconden de derde plek, Loïc Bruni, de Fransman die wedstrijd één in Maribor won, eindigde als achtste.

Bij de vrouwen kon het thuispubliek juichen, want lokale heldin Rachel Atherton ging er met de winst vandoor. Alleen de Australische Tracey Hannah (+1,611 seconden) bleef in de buurt, Nina Hoffmann uit Duitsland eindigde al op meer dan acht seconden. De Britse Tahnee Seagrave won de eerste World Cup, maar na een zware val in de training moest ze de race in Fort William aan zich voorbij laten gaan.

Komend weekeinde is het circus in het Oostenrijkse Leogang, met een beetje geluk weer live te zien op Ziggo Sport.

De winnende runs (Bron: YouTube)