MLB: Yankees nieuwe koploper A.L East; Bryant slaat drie homeruns in drie innings

Vrijdagnacht stond het duel tussen de Boston Red Sox en de Houston Astros op programma in de MLB. De Red Sox en de Astros zijn twee laatste winnaars van de World Series en ook dit jaar zijn het goede kanshebbers om aan het einde van het seizoen de World Series te winnen.

Ook vannacht was het een duel op hoog niveau en dat was vooral te danken aan de starting pitchers van de beide ploegen. Gerrit Cole gooide vijf innings en kreeg in die vijf innings geen enkele run tegen. Zijn vervanger op de heuvel Héctor Rondón had het een stuk moeilijker. In de zesde inning kwam de ploeg uit Boston op een 1-0 voorsprong dankzij een binnengeslagen punt van Christian Vázquez waarop Xander Bogaerts wist te scoren. De Nederlander had toch al een goede avond door drie honkslagen te noteren uit vier slagbeurten.

Toch zou de winst niet naar de Boston Red Sox gaan ondanks het sterke optreden van Rick Porcello. De eerste zeven innings kwam hij puntloos door, maar in de achtste inning ging het mis voor de 30-jarige werper. Met één man op de honken sloeg George Springer een homerun en zo kwamen de Astros op een 2-1 voorsprong. Dat betekende ook het einde van Porcello en werd vervangen door Ryan Brasier. Later in de inning zouden de Astros ook nog op 3-1 komen en dat zou de eindstand zijn.

In de American League East divisie zijn de New York Yankees de nieuwe koploper al zag dat er lang niet naar uit. De Yankees namen het in een rechtstreeks duel op tegen de Tampa Bay Rays. De Rays leken met de zege ervandoor te gaan nadat de ploeg in de negende inning met 3-1 voorstond. In de tweede helft van de negende inning ging het helemaal mis voor de Rays. Luke Voit bracht met een solohomerun de spanning terug in het duel. Na honkslagen van Gary Sanchez en Gleyber Torres en een vrij loop van Clint Frazier waren de honken vol gelopen. De Yankees kwamen op gelijke hoogte door een wildpitch van closer José Alvarado. Gio Urshela zorgde met honkslag voor de winst van de Yankees en zo nam de ploeg uit New York de koppositie in A.L East over van de Tampa Bay Rays.

Yankees nieuwe koploper A.L East na winst tegen Rays (Bron: Youtube.com)

 De Chicago Cubs een andere kanshebber om de titel te pakken in de MLB had een goede avond tegen de Washington Nationals en dat vooral te danken aan Kris Bryant. De derde honkman sloeg zowel in de zevende, achtste als de negende inning een homerun en zo won de Cubs met 14-6 van de Nationals.

Drie homeruns van Bryant in drie innings (Bron: Youtube.com)

Uitslagen MLB vrijdag:
Washington Nationals - Chicago Cubs 6-14
New York Yankees - Tampa Bay Rays 4-3
Philadelphia Phillies - Colorado Rockies 5-4
Miami Marlins - New York Mets 8-6
Boston Red Sox - Houston Astros 1-3
Cincinnati Reds - Los Angeles Dodgers 0-6
Cleveland Indians - Baltimore Orioles 1-5
Detroit Tigers - Oakland Athletics 2-7
Atlanta Braves - Milwaukee Brewers 12-8
Texas Rangers - St. Louis Cardinals 7-3
Chicago White Sox - Toronto Blue Jays 2-10
Arizona Dimanondbacks - San Francisco Giants 7-0
Los Angeles Angels - Kasas City Royals 5-2
Seatlle Mariners - Minnesota Twins 1-7
San Diego Padres - Pittsburgh Pirates 3-5