MLB: Fiers gooit tweede 'no-hitter' uit zijn carrière en Profar slaat de A's naar winst

Mike Fiers heeft voor de tweede keer in zijn carrière een 'no-hitter' gegooid. De 33-jarige werper van de Oakland Athletics zag zijn ploeg met 2-0 winnen tegen de Cincinnati Reds door twee binnengeslagen punten van de Nederlander Jurickson Profar.

Voor Fiers was het de tweede keer in zijn loopbaan dat hij geen enkele slag hoefde toe te staan. De werper gooide in 2015 al een 'no-hitter' voor de Houston Astros. Fiers werd de 35ste pitcher in de historie met meerdere no-hitters achter zijn naam. De 33-jarige werperh ad 131 worpen nodig om het karwei te klaren. Hij stond twee vrije lopen toe en was goed voor zes strike-outs.

Fiers had zijn 'no-hitter' ook te danken aan prachtige vangballen in de zesde inning. Profar ving een prachtige vangbal en hield de 'no-hitter van Fiers in leven. In dezelfde inning voorkwam Ramon Laureano een zeker lijkende homerun van Joey Votto met een prachtige vangbal in het outfield.

Profar was niet alleen defensief belangrijk voor de A's. Ook aan slag was de Nederlandse tweede honkman belangrijk voor zijn team. In de tweede inning sloeg de 26-jarige Nederlander een tweehonkslag en sloeg daarmee Stephen Piscotty over de thuisplaat. In de zevende inning sloeg Profar ook nog een homerun en daarmee wonnen de A's met 2-0 van de Reds.

Fiers gooit tweede 'no-hitter' uit zijn carrière (Bron: Youtube.com)


Uitslagen MLB dinsdag:
Cleveland Indians - Chicago White Sox 0-2
New York Yankees - Seattle Mariners 5-4
Pittsburgh Pirates - Texas Rangers 5-4
Baltimore Orioles - Boston Red Sox 5-8
Toronto Blue Jays - Minnesota Twins 0-3
Tampa Bay Rays - Arizona Diamondbacks 6-3
Detroit Tigers - Los Angeles Angels 2-5
Milwaukee Brewers - Washington Nationals 6-0
St. Louis Cardinals - Philadelphia Phillies 1-11
Chicago Cubs - Maimi Marlins 5-2
Houston Astros - Kansas City Royals 2-12
Colorado Rockies - San Francisco Giants 4-14
Oakland Athletics - Cincinnati Reds 2-0
Los Angeles Dodgers - Atlanta Braves 9-0
San Diego Padres - New York Mets 1-2