Frijns start DTM-seizoen met podium, Wittmann wint

Op de Duitse Hockenheimring is het nieuwe seizoen van de Deutsche Tourenwagen Masters geopend. Er zijn de nodige dingen anders in het nieuwe DTM-seizoen, met name het feit dat Mercedes verdwenen is en Aston Martin debuteert, maar de eerste race is weer achter de rug.

Marco Wittmann nam met zijn BMW vanaf poleposition de leiding, maar vooral Audi-coureur Robin Frijns was fenomenaal goed weg: de Nederlander vertrok als vijfde en nog voor de eerste bocht had hij de tweede stek al in handen op het zeiknatte Hockenheim, voor Mike Rockenfeller, Paul di Resta en René Rast. Rockenfeller kwam er vrij snel voorbij en niet veel later worstelde ook Rast zich voorbij de Nederlander.

Halverwege de race reed Rast inmiddels vlak achter leider Wittmann, terwijl Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michal Otto Antal Bahnam Leonhard van Habsburg-Lotharingen in zijn Aston Martin nog altijd de enige uitvaller was, tot merkgenoot Di Resta achterstevoren de pitbox in werd geduwd. Ook in de ronden daarna gebeurde er bar weinig, hoewel Rast zijn auto vijf ronden voor de finish met problemen vanaf plek twee stil moest zitten.

Frijns reed zo even op de tweede plek rond, maar kwam kort voor het einde naar binnen voor de verplichte stop. Wittmann hield de leiding, Rockenfeller nam plek twee weer in en Frijns hield zijn derde plek ten opzichte van Timo Glock vast. Zo bleef het ook tot aan de finish en dus mocht de Limburger voor de derde keer een DTM-podium beklimmen.