Club ontslaat speler na slechtste Panenka ooit

Het was dinsdag een belangrijke avond voor Independiente uit Paraguay. De club, die vorig jaar degradeerde uit de hoogste divisie, mocht dankzij het rare competitiesysteem aldaar wel uitkomen in de Copa Sudamericana, zeg maar de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League. Na tweemaal 0-0 had de club via strafschoppen de kans om de tweede ronde te bereiken, maar dat ging jammerlijk mis mede dankzij één van de meest beroerde strafschoppen ooit.

De Venezolaan Bendix Parra mocht als derde aanleggen voor de club uit Paraguay en dat zal hij zelf nooit meer vergeten. De spits dacht slim te zijn door een Panenka te doen. Voor diegene die niet weten wat dat is: "Bij een panenka-strafschop wordt gedaan alsof de bal op de gewone manier genomen gaat worden, maar wordt er uiteindelijk een zachte stift gegeven, vaak over de al gedoken keeper heen."

Maar dat ging dus compleet mis en de bal dwarrelde lullig tegen de keeper aan. Independiente verloor uiteindelijk de penaltyserie met 4-3 en zo vloog de club al snel uit het toernooi. Dit tot groot verdriet van de clubleiding, het scheelde de club uit Paraguay al snel 200.000 dollar. Maar ook de spelers zagen een bonus van bijna 5.000 in rook opgaan.

Een dag na de uitschakeling werd het echter nog zuurder van Parra toen clubvoorzitter Eriberto Gamarra liet weten het contract van de aanvaller te verscheuren. "Het was zeer onverantwoordelijk hoe hij de penalty nam, daarom neemt het bestuur deze beslissing", zo lichtte de voorzitter de beslissing toe. Gamarra gaf toe dat iedereen verantwoordelijk was voor de uitschakeling maar de Venezolaan in het bijzonder.