FOK! Wat een weer: vochtig

Naast wolkenvelden zijn er vannacht ook enkele opklaringen. In het Waddengebied komt een enkele bui voor, waarbij naast regen ook korrelhagel of natte sneeuw mogelijk is. Het is op veel plaatsen een graad of 3, in een bredere opklaring ligt de temperatuur rond het vriespunt. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Overdag is er af en toe zon. Vanmiddag ontstaat in het noord(oost)en en mogelijk ook in het midden een enkele bui, plaatselijk met korrelhagel en misschien ook wat natte sneeuw. Vanavond komen er geleidelijk meer opklaringen. De middagtemperatuur ligt tussen 7°C in het noordoosten en 10°C in het zuidwesten. De noordoostenwind is meest matig, aan de kust en boven het IJsselmeer in de middag mogelijk vrij krachtig.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er brede opklaringen. In het noordelijk kustgebied komen enkele buien voor, mogelijk met korrelhagel of natte sneeuw. De minimumtemperatuur loopt uiteen van lokaal -3˚C in opklaringen landinwaarts tot enkele graden boven nul aan zee. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag schijnt de zon van tijd tot tijd en ontstaan er stapelwolken die vooral in het noorden en oosten kunnen uitgroeien tot een (winterse) bui. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C, maar tijdens een bui kan de temperatuur tijdelijk dalen naar een graad of 4. De noordoostelijke wind neemt toe naar matig, aan de kust wordt de wind vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Bloeiend koolzaad in een lekker zonnetje (Foto: FOK!)
Bloeiend koolzaad in een lekker zonnetje (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.