Eerste MotoE-manche mogelijk in Assen

De eerste MotoE-manche vindt wellicht plaats op Nederlandse bodem. Na een verwoestende brand in de paddock in Jerez vorige week kon een streep door de eerste wedstrijd van de gloednieuwe elektrische raceklasse. Nu is duidelijk geworden dat ook de oorspronkelijke tweede ronde in Le Mans geen doorgang vindt. Assen blijkt inmiddels het mogelijke alternatief.

MotoE zou aanvankelijk gedurende het MotoGP-seizoen neerstrijken als supportklasse op zes Europese circuits. Vorige week zorgde kortsluiting echter voor een enorme brand in de paddock op het Spaanse circuit. Niet alleen gingen alle achttien motoren, pakken, laptops en helmen in vlammen op, ook de openingswedstrijd van de splinternieuwe wereldcup werd in de as gelegd.

Inmiddels is duidelijk dat ook alle hoop op de start van de tweede ronde in Le Mans is vervlogen. “De MotoE komt niet naar Le Mans”, bevestigde Claude Michy, promotor van de Franse Grand Prix, aan Motorsport.com. In het oorspronkelijk plan staat MotoE pas begin juli bij onze Oosterburen weer op de kalender. Michy lijkt echter te hinten op een vroegtijdige terugkeer. “Ik denk dat de start aan het eind van de maand juni plaats zal vinden," liet de Fransman zich nog ontvallen. De Nederlandse TT vindt op 30 juni een week voor de Duitse ronde plaats. Naar verluidt wil men met Assen als extra circuit alsnog vijf races kunnen rijden dit seizoen en vindt de elektrische ontgroening dus in Drenthe plaats.