Snowboarder Smits wint World Cup-finale big air

Snowboarder Seppe Smits heeft in het Canadese Quebec zijn vierde World Cup-zege gepakt. De 27-jarige Belg was de beste in de World Cup-finale op de big air, zijn eerste overwinning in ruim twee jaar tijd.

Smits scoorde met zijn twee beste finalesprongen een score van 175,75 punten, waarmee hij de Fin Kalle Jarvilehto (171,50) nipt versloeg. Jonas Bösiger uit Zwitserland eindigde met 161,25 punten als derde, de jonge Nederlander Niek van der Velden (92,75) werd achtste. De Japanner Takeru Otsuka was niet aanwezig, maar was al zeker van de eindwinst in de World Cup.

Seppe Smits (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen ging de strijd om de eindwinst tussen de Japanse dames Reira Iwabuchi en Miyabi Onitsuka. Beiden waren echter afwezig en dus werd vanwege hun gelijke puntenaantal naar hun beste resultaat gekeken: Iwabuchi won twee keer, Onitsuka werd drie keer tweede en dus is de titel voor Iwabuchi. De Amerikaanse Julia Marino won in Quebec met 162,25 punten, voor de Canadese Laurie Blouin (157,50) en de Slowaakse Klaudia Medlova (122,50).

Julia Marino (Bron: YouTube)