100 Urkse jongeren belagen Marokkaans gezin

Een incident in de relationele sfeer heeft 100 Urker jongeren op de been gebracht die verhaal kwamen halen bij de 18-jarige Soufyan Boukhizzou. Zijn moeder en zus trachtten hem te beschermen en raakten daarbij gewond. Zelf kreeg Soufyan ook klappen.

Soufyan, geboren op Urk, zegt zelf dat wraak de aanleiding is dat de Urker jongeren hem een les kwamen leren. De politie van Urk en diverse omliggende korpsen moesten met veel mankracht en inzet van de politie te paard de rust weer afdwingen. Tijdens het incident schijnt er ook “Geertje Wilders” geroepen te zijn. Waarom is niet geheel duidelijk. Tevens werd er met vuurwerk en stenen gegooid.

Volgens Soufyan was het een wraakactie, volgens buurtbewoners zou hij zich ‘vervelend’ hebben gedragen naar een vrouw of meisje. Een buurtbewoonster verklaarde dat je dat soort zaken niet moet doen in Urk als Marokkaan omdat dit dan het resultaat is.

Inmiddels is het nu rustig maar is onduidelijk voor hoelang. Marokkanen uit Amsterdam hebben al gedreigd met vergeldingsacties aanstaande woensdagavond. De burgemeester van Urk laat weten dat dit soort toestanden niet kunnen maar wil hangende het politieonderzoek geen verdere mededelingen doen over dit incident.