Shorttracksters naar WK-finale, mannen na zinderende finish uitgeschakeld

Op het wereldkampioenschap shorttrack in Sofia hebben de Nederlandse dames zich overtuigend geplaatst voor de finale op de aflossing. Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven hadden al weinig te duchten van de concurrentie en toen Canada en Italië elkaar omver reden was het helemaal gedaan. De finale staat zondag rond half vier Nederlandse tijd op het programma.

Voor de mannen ging het wat minder soepel. Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf en Dennis Visser namen het in een ijzersterke halve finale op tegen Rusland, Zuid-Korea en Canada, wat een flinke uitdaging bleek. De ploeg lag lange tijd rond de derde plek, niet voldoende voor een finaleplaats, maar aan het einde was er weer hoop.

De Laat kende een sterk slot en leek het te halen, tot hij in duel met de Rus Semen Elistratov naar buiten gedwongen werd. Het bracht Nederland terug naar de derde plek, vier duizendsten achter de Koreanen en daarmee een finaleplek en 0,014 seconden achter de Russen.

De halve finale van de mannen is hier terug te kijken vanaf grofweg 1:04 uur, die van de vrouwen zit daar een kwartiertje voor.