Spanjaard Prades de beste in tweede etappe Tour de La Provence, Izagirre nieuwe leider

De tweede etappe in de Tour de La Provence is gewonnen door Eduard Prades. De Spanjaard van Movistar was in een sprintje van negen renners de snelste. Tony Gallopin kwam als tweede over de streep voor Gorka Izagirre, maar de Bask neemt wel de leiderstrui over van Filippo Ganna.

Een kopgroep van vier reed lange tijd voorop, maar een lastige zorgde ervoor dat de vluchters terug werden gepakt. Op de klim van Les Crêtes, 3,1 km aan 9,8%, op twaalf kilometer van de finish, brak het peloton in verschillende stukken. De betere klimmers zaten dan ook vooraan en mochten gaan strijden voor de dagzege.

Groupama - FDJ had met drie renners het overwicht in de kopgroep. De Franse ploeg probeerde het overwicht ook uit te spelen in de afdaling, maar de rest van de kopgroep liet niemand wegrijden. Gallopin ging als eerste de sprint aan, maar in de laatste meters ging Prades nog over de Fransman en pakte zijn eerste zege van het seizoen. Groupama - FDJ kwam in de kopgroep niet verder dan een zevende, achtste en negende plaats in de daguitslag.