Kinderopvang laat kleine kinderen in luier door sneeuw lopen

Kinderopvang Hestia uit Amsterdam is onder vuur komen te liggen vanwege een vreemde actie in de sneeuw van afgelopen dagen.

Op de facebookpagina van de opvang is te zien dat diverse zeer jonge kinderen slechts gekleed in hun jas en een luier op blote voeten de sneeuw in worden gestuurd. Een leidster is in beeld met jas aan en sjaal om. Veel mensen spreken dan ook van kindermishandeling.

De opvang zelf laat weten dat het gaat om een van oorsprong Duitse methode die al jaren door de opvang wordt toegepast. "Gedurende het jaar trappelen de kinderen op onze kinderdagverblijven, vlak voor het slapen, ongeveer 10 tellen met hun voeten in koud water. Hierdoor wordt onder andere de bloedsomloop gestimuleerd, infectieziekten verminderd en kinderen vallen erdoor in een rustigere en diepere slaap."

"Zoals aangegeven is er de afgelopen dagen vanuit die zienswijze sneeuw getrappeld in verse sneeuw. Het gaat om maximaal tien tellen en aangezien de kinderen direct daarna naar binnen gaan en gaan slapen, liepen sommige kinderen in een jurk of shirt en een luier. De reden dat onze pedagogisch medewerkers soms wel met een jas buiten lopen, komt doordat zij langere tijd buiten zijn om de kinderen te begeleiden. U kunt ook op de foto’s zien dat de pedagogisch medewerkers op blote voeten buiten lopen."


Hestia Kinderopvang from MarkIN | communication agency on Vimeo.