Bokser Pacquiao verslaat woeste Broner, Browne slaat Jack tot pulp

Voor het boksen keren we weer even terug naar het weekeinde, want een ware legende stond in de ring van het MGM Grand Hotel in Las Vegas. Manny Pacquiao, 40 jaren jong, verdedigde zijn WBA-wereldtitel in het weltergewicht (-66,7kg) tegen de Amerikaan Adrien Broner.

MGM Grand Hotel, Las Vegas
Pacquiao heeft veel teveel titels gewonnen om op te noemen, maar feit is dat hij in Las Vegas voor het eerst sinds het heroveren van de weltergewichttitel in de ring stond om deze te verdedigen. Met een record van 60-7 begon hij tegen Adrian Broner (33-3), die zo nu en dan goed partij kon bieden, maar eigenlijk vrij kansloos was.

Meerdere malen deelde Pac Man een salvo loeiharde klappen uit, maar Broner wist ternauwernood te ontsnappen en bleef overeind. Na twaalf ronden waren alle juryleden echter duidelijk in hun oordeel en de Filipijnse senator bleef de wereldkampioen. Dat was wel tot groot ongenoegen van Broner: "Iedereen weet dat ik gewonnen heb!", zo stond hij als een slechte verliezer te brullen.

De Amerikaan Rau'shee Warren (16-2) en de Fransman Nordine Oubaali (14-0) vochten in Vegas om de vacante WBC-wereldtitel in het bantamgewicht (-53,5kg). De twee troffen elkaar op de Olympische Spelen van 2012, met Oubaali als nipte winnaar, en ook dit keer won de Fransman. De jury was nu echter unaniem in hun oordeel en dus is Oubaali de nieuwe wereldkampioen.

In het lichtzwaargewicht (-79,4kg) vochten de Amerikaan Marcus Browne (22-0) en de Zweed Badou Jack (22-1) om de interimwereldtitel van de WBA en de Silver-titel van de WBC. Dat duurde eveneens twaalf ronden, maar Browne was de duidelijke winnaar: Jack The Ripper kreeg een nare snee op zijn voorhoofd en werd gedegradeerd tot een soort bloederige pulp, waardoor het een wonder was dat hij het gevecht überhaupt af kon maken.

De hoogtepunten van Pacquiao - Broner (Bron: YouTube)

Madison Square Garden, New York
In het beroemde Madison Square Garden in New York stonden ook de nodige wereldtitels op het spel. De Amerikaan Demetrius Andrade (26-0) nam het op tegen de Rus Artur Akavov (19-2), met als inzet de WBO-wereldtitel in het middengewicht (-72,6kg). Het leek naar een beslissing te gaan, maar diep in de tweede ronde deelde Andrade flinke klappen uit aan Wolverine, waarna de scheidsrechter er een einde aan maakte en Andrade voor het eerst zijn titel verdedigde.

TJ Doheny (20-0) uit Australië vocht tegen de Japanner Ryohei Takahashi (16-3), met de IBF-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg) als inzet. De ongeslagen Aussie sloeg in de elfde ronde toe en met een technische knock-out verdedigde hij zijn wereldtitel.

Ook bij de vrouwen werd gevochten en wel om de WBO-wereldtitel in het supervlieggewicht (-52,2kg). Echt lang duurde het niet: de Puerto Ricaanse Amanda Serrano (35-1) maakte haar bijnaam The Real Deal volledig waar, door de Oostenrijkse Eva Voraberger (24-5) met een harde stoot op het lichaam al na 35 seconden op één knie te dwingen, waarna The Golden Baby ook niet meer verder kon.

Jack - Browne (Bron: YouTube)

Verona
In het Amerikaanse Verona maakte de pas 21-jarige Shakur Stevenson (9-0) weer eens grote indruk. In het vedergewicht (-57,2kg) liet hij Jessie Cris Rosales (22-1) uit de Filipijnen kansloos in diens eerste gevecht in de VS. In de vierde ronde sloeg Stevenson hard toe, waardoor de jongeling nu al zes zeges op KO heeft en de nieuwe intercontinentale IBF-kampioen is.

De Colombiaan Oscar Rivas (25-0) won zijn achttiende partij op knockout door de Amerikaan Bryant Jennings (24-2) in de twaalfde ronde te verslaan in het zwaargewicht. Rivas is daarmee de nieuwe internationale kampioen van de IBF in de zwaarste gewichtsklasse.